Algemeen

BCM voorziet in de complete organisatie van evenementen, inclusief een professioneel projectteam; van andere evenementen is BCM partner en is de betrokkenheid beperkt tot bepaalde diensten. Globaal kan BCM de volgende diensten verzorgen:

Sponsorwerving en -begeleiding
Een professioneel team zorgt voor de sponsorwerving en begeleiding. Het op maat aanbieden van een sponsorpakket (met daarin opgenomen bv. relatiemarketingfaciliteiten, reclame-objecten en advertenties), advies voor te kiezen sponsorstrategie en het meedenken met de sponsor over doeltreffende acties zijn belangrijke onderdelen.

De projectcoƶrdinators managen de verschillende evenementen, waarvan de promotie van het evenement en de uitvoering van de sponsorpakketten een groot gedeelte vormen.

Services
(Inter-)nationaal road management wordt aangeboden door BCM Services voor bijvoorbeeld voorheen de Samsung Super League en nog steeds voor Rabobank Nederland. Reclame- en promotiematerialen worden opgeslagen, vervoerd en onderhouden door deze afdeling. De complete verzorging van een promodorp van verkoop van stands tot en met de tekening en de productie van stands gebeurt tevens op deze afdeling.