Klankwijzer

Het tijdschrift van de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO) is sinds 1 januari 2012 een uitgave van BCM in Eindhoven. Bij de KNMO zijn vrijwel alle Nederlandse harmonieën, fanfares, brassbands, slagwerkgroepen, bigbands, blaaskapellen, showbands, tamboerkorpsen, drumbands en majorette- en twirlverenigingen aangesloten. Het gaat daarbij om 2468 verenigingen die van iedere uitgave van Klankwijzer meerdere exemplaren ontvangen. Met gemiddeld 65 tot 70 muzikanten per vereniging heeft Klankwijzer een bereik van 170.000 muzikanten.

Daarnaast is er extra verspreiding via muziekscholen, conservatoria en abonnees. Klankwijzer komt ook in de losse verkoop via boekhandels, kiosken en platenzaken.

Klankwijzer verschijnt 8 maal per jaar in de vorm van een luxe magazine met een omvang van 100 pagina's of meer. Naast nieuwsberichten van de KNMO publiceert Klankwijzer achtergrondverhalen, exclusieve reportages, interviews, voorbeschouwingen en productinformatie. Veel aandacht wordt besteed aan aankondigingen van concerten, activiteiten en andere evenementen door heel Nederland. Ook andere onderdelen uit de muziekwereld komen aan bod.

De reden dat Klankwijzer als magazine verschijnt is op verzoek van vele lezers, maar zeker ook van de muziekhandel en producenten van instrumenten. Goed naar elkaar luisteren en de moed hebben om zich aan te passen is de basis van succes.

 

Relevante links