Menu Sluiten

Vacature (online) redacteur – junior / medior

Son en Breugel, 32-36 uur (per direct)

Heb je altijd al in de tijdschriftenbranche willen werken? Weet jij als geen ander hoe je een goede (online) tekst schrijft? En ben jij helemaal thuis in de wereld van Facebook en Instagram? Dan zijn wij op zoek naar jou. Als (online) redacteur bij BCM MEDIA maak je onderdeel uit van een enthousiast redactieteam.

Dit ga je doen

Je gaat schrijven voor zowel online als print. Dit doe je voor eigen special-interest magazines als Buitenleven, Luister en Toeractief en voor klantbladen als Luzac en RCN Vakantieparken. Jij weet met een steengoede SEO tekst de lezer te trekken en nieuwsgierig te maken naar onze magazines. Met jouw teksten weet je te prikkelen, enthousiasmeren en overtuigen. Mensen kunnen niet om je goede social media berichten heen en je sleept de ene ‘like’ na de andere binnen. Daarnaast ben je niet vies van productiewerk en kan er altijd op jou teruggevallen worden als er (last minute) nog een tekst moet worden geschreven of in het systeem moet worden gezet. Je bent gewend met deadlines te werken en die druk heeft geen invloed op de kwaliteit van jouw werk.  Dit alles doe je op de redactie van ons kantoor in Son, waar je in teamverband samenwerkt. *Momenteel werkt het grootste gedeelte van onze redactie thuis in verband met het coronavirus*

Zo ziet een gemiddelde werkdag eruit

In de ochtend verdiep jij je in de wereld van de klassieke muziek voor Luister, want er moet een bericht online worden gezet. Aan de hand van een persbericht of een artikel in het blad zoek je een interessante invalshoek voor de lezer en ga je op zoek naar passende foto’s. Nu je toch bezig bent, schrijf je meteen ook een pakkend berichtje over op Facebook en Instagram. In de tussentijd komt er kopij binnen voor de klantbladen, zodat je na je onlinepublicatie direct verder kunt met deze kopij gereedmaken voor de collega’s van de dtp. Iets in het artikel niet helemaal duidelijk? Dan overleg je met de hoofdredacteur/coördinator van het desbetreffende magazine. Moeten er nog foto’s opgevraagd worden? Aan jou de taak om hier achteraan te gaan. En dan had je tussentijds ook nog de opdracht om in de flora en fauna te duiken voor een artikel in Buitenleven. Genoeg afwisseling en variatie in werkzaamheden en onderwerpen.

Ben jij dus iemand met:

– een hbo-denkniveau, bij voorkeur met een opleiding journalistiek

– kennis van online en SEO

– communicatieve vaardigheden

– de capaciteit om moeiteloos te schakelen tussen verschillende opdrachten

– oog voor overzicht en controle hierop

– een uitstekende kennis van de Nederlandse taal

Laat ons dan snel met jou kennismaken!

Wij bieden je

– een bijzonder leuke en gevarieerde job

– superleuke collega’s in een platte organisatie

– een marktconform startsalaris van € 2.150 op basis van een 36-urige werkweek

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een brief met jouw motivatie en je cv naar Roos Franssen via roos.franssen@bcm.nl. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, schroom dan niet een mailtje te sturen naar Roos.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.