Menu Sluiten

Vacature bureauredacteur

Son, 32 uur (per direct)

Heb je altijd al in de tijdschriftenbranche willen werken? En ben jij ontzettend nauwkeurig en word je blij van overzicht creëren en structureren? Dan zijn wij op zoek naar jou. Als bureauredacteur bij BCM MEDIA maak je onderdeel uit van een enthousiast team van zeven redacteuren.

Dit ga je doen

Jij ondersteunt de hoofdredacteur/coördinator voor de verschillende magazines van BCM. Dit doe je voor eigen special-interestmagazines als Buitenleven, Luister en Toeractief en voor klantbladen als Albron, Lucas en Wandel.nl. Ook ben je verantwoordelijk voor het Routeboekje van Toeractief. Je redigeert en schrijft teksten voor zowel online als print. Met jouw online SEO-teksten trigger je de lezer en maak je die nieuwsgierig naar onze magazines. Je weet te prikkelen, enthousiasmeren en overtuigen. Daarnaast ben je niet vies van productiewerk en kan er altijd op jou teruggevallen worden als er (last minute) nog een tekst in het systeem gezet moet worden. Je bent eraan gewend te werken met deadlines, een druk die geen invloed heeft op de kwaliteit van jouw werk. Dit alles doe je op de interne redactie van ons kantoor in Son, waar je in teamverband samenwerkt.

Zo ziet een gemiddelde werkdag eruit

In de ochtend verdiep jij je in de wereld van klassieke muziek voor Luister, want er moet een bericht online worden gezet. Aan de hand van een persbericht of een artikel in het blad zoek je een interessante invalshoek voor de lezer en ga je op zoek naar passende foto’s. Nu je toch bezig bent, schrijf je er meteen ook een pakkend berichtje over voor Facebook en Instagram. In de tussentijd komt er kopij binnen voor de klantbladen, zodat je na je onlinepublicatie direct verder kunt met deze kopij gereedmaken voor de collega’s van de dtp. Iets in het artikel niet helemaal duidelijk? Dan overleg je met de hoofdredacteur/coördinator van het desbetreffende magazine. Moeten er nog foto’s opgevraagd worden? Aan jou de taak om hier achteraan te gaan. En dan heb je tussentijds ook nog de routebeschrijvingen en routekaarten voor de reportages uit Toeractief ontvangen. Tijd dus om deze te verwerken en te controleren. Jij bent hiervoor het aanspreekpunt van de redacteuren, maar overlegt waar nodig ook met de hoofdredacteur.

Ben jij dus iemand met:

  • een hbo-denkniveau, bij voorkeur een opleiding journalistiek of communicatie
  • kennis van online en SEO
  • communicatieve vaardigheden
  • de capaciteit om moeiteloos te schakelen tussen verschillende opdrachten
  • oog voor overzicht en controle hierop
  • een uitstekende kennis van de Nederlandse taal

Laat ons dan snel met jou kennismaken!

Wij bieden je

  • een bijzonder leuke en gevarieerde job
  • superleuke collega’s in een platte organisatie
  • een startsalaris van € 1.800 op basis van een 38-urige werkweek

Ben je geïnteresseerd?

Stuur een brief met jouw motivatie en je cv naar Maartje de Valk via maartje.devalk@bcm.nl. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, schroom dan niet een mailtje te sturen naar Maartje. Een onderdeel van de sollicitatieprocedure is een schrijfopdracht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.