Menu Sluiten

Vacature stagiair(e) redactie

Zin in een leuke en gevarieerde journalistieke stage? Lees dan verder! 

BCM MEDIA, uitgever van uiteenlopende titels als BuitenlevenToeractief en Luister, biedt vierdejaarsstudenten journalistiek een leerzame, veelzijdige en toegankelijke stageplek. Als stagiair maak je direct onderdeel uit van onze redactie en kun je voor alle voorgenoemde titels worden ingezet. Bij BCM MEDIA word je betrokken bij het hele proces – van Word tot gedrukt magazine. 

Wat ga je doen? 

Je gaat schrijven voor zowel online als print. Dit doe je voor onze eigen special interest magazines als Buitenleven, Luister en Toeractief. Ook kan je ingezet worden voor onze klantbladen zoals Bridge. Je stage varieert niet alleen in titels, ook in werkzaamheden. Nieuwsgierig? Lees hoe een gemiddelde werkdag eruitziet bij ons op de redactie. 

Zo ziet een gemiddelde werkdag eruit 

In de ochtend verdiep jij je in de wereld van de flora en fauna voor Buitenleven, want er moet een bericht online worden gezet. Aan de hand van een persbericht of een artikel in het blad zoek je een interessante invalshoek voor de lezer en ga je op zoek naar passende foto’s. Nu je toch bezig bent, schrijf je meteen ook een pakkend berichtje over op Facebook en Instagram. In de tussentijd komt er kopij binnen voor de klantbladen, zodat je na je onlinepublicatie direct verder kunt met deze kopij gereedmaken voor de collega’s van de dtp. Iets in het artikel niet helemaal duidelijk? Dan overleg je met de hoofdredacteur/coördinator van het desbetreffende magazine. Moeten er nog foto’s opgevraagd worden? Aan jou de taak om hier achteraan te gaan. En dan had je tussentijds ook nog de opdracht om leuke, actuele nieuwsfeitjes te verzamelen en uit te werken voor de nieuwsrubriek in Toeractief.   

Interesse?

We hebben het hele jaar door een stageplek beschikbaar. Een stage duurt minimaal drie maanden. Interesse? Neem contact op met redactiecoördinator Roos Franssen via roos.franssen@bcm.nl of 0643773898 en laat weten in welke periode je beschikbaar bent. 

Vacature stagiair(e) redactie

Zin in een leuke en gevarieerde journalistieke stage? Lees dan verder! 

BCM MEDIA, uitgever van uiteenlopende titels als BuitenlevenToeractief en Luister, biedt vierdejaarsstudenten journalistiek een leerzame, veelzijdige en toegankelijke stageplek. Als stagiair maak je direct onderdeel uit van onze redactie en kun je voor alle voorgenoemde titels worden ingezet. Bij BCM MEDIA word je betrokken bij het hele proces – van Word tot gedrukt magazine. 

Wat ga je doen? 

Je gaat schrijven voor zowel online als print. Dit doe je voor onze eigen special interest magazines als Buitenleven, Luister en Toeractief. Ook kan je ingezet worden voor onze klantbladen zoals Bridge. Je stage varieert niet alleen in titels, ook in werkzaamheden. Nieuwsgierig? Lees hoe een gemiddelde werkdag eruitziet bij ons op de redactie. 

Zo ziet een gemiddelde werkdag eruit 

In de ochtend verdiep jij je in de wereld van de flora en fauna voor Buitenleven, want er moet een bericht online worden gezet. Aan de hand van een persbericht of een artikel in het blad zoek je een interessante invalshoek voor de lezer en ga je op zoek naar passende foto’s. Nu je toch bezig bent, schrijf je meteen ook een pakkend berichtje over op Facebook en Instagram. In de tussentijd komt er kopij binnen voor de klantbladen, zodat je na je onlinepublicatie direct verder kunt met deze kopij gereedmaken voor de collega’s van de dtp. Iets in het artikel niet helemaal duidelijk? Dan overleg je met de hoofdredacteur/coördinator van het desbetreffende magazine. Moeten er nog foto’s opgevraagd worden? Aan jou de taak om hier achteraan te gaan. En dan had je tussentijds ook nog de opdracht om leuke, actuele nieuwsfeitjes te verzamelen en uit te werken voor de nieuwsrubriek in Toeractief.   

Interesse? 

We hebben het hele jaar door een stageplek beschikbaar. Een stage duurt minimaal drie maanden. Interesse? Neem contact op met redactiecoördinator Roos Franssen via r.franssen@bcm.nl of 0643773898 en laat weten in welke periode je beschikbaar bent.